//

Папа відвідав редакцію ватиканської газети (оновлено з відео)

Сьогодні вранці Папа Бенедикт XVI відвідав редакцію ватиканської газети «l’Osservatore Romano» з нагоди 150-ої річниці її заснування. Теперішнім завданням газети, яка була заснована у 1861 році, є представляти істинне обличчя Церкви, поширювати навчання Папи, інформувати про діяльність Папи і Римської Курії, а також інформувати про життя католиків у світі.


У зверненні до редакторів, журналістів, працівників та дирекції газети Папа Бенедикт XVI сказав, що це видання допомагає вірним розглядати певні питання, що стосуються загального блага у світлі Слова Христа і Вчительського Уряду Церкви, з постійним врахуванням знаків часу.


«З цієї точки зору,- сказав Папа Бенедикт,- газета Святішого Престолу є цінним джерелом, яке прагне, щоб його більше пізнавали і цінували». Святіший Отець також заохотив працівників газети будувати на сторінках довгу історію і радісно продовжувати свою працю в тому, що він назвав «великим Ареопагом» сучасної комунікації.


Газета «l’Osservatore Romano» виходить щодня італійською мовою, раз на тиждень восьма іншими мовами. Видання також має електронну версію, а його найкращі статті розміщають на новому ватиканському порталі news.va.


За матеріалами Vatican Radio