//

Папа прийняв на аудієнції делегацію католицьких і православних єрархів

23 листопада Бенедикт XVI прийняв на аудієнції змішану делегацію католицьких і православних єрархів, які брали участь у II Європейському католицько-православному форумі на тему "Взаємини між Церквою і державою". Захід відбувався 18-22 жовтня 2010 року на грецькому острові Родос. Серед учасників делегації був також митрополит Мінсько-Могилевський Тадеуш Кондрусевич. Під час зустрічі зі Святішим Отцем єрархи вручили Папі спеціальне видання "Матеріалів форуму".

 

"Зустріч з Понтифіком підтверджує взаємне бажання Католицької Церкви та Православних Церков в Європі продовжувати спільну роботу для свідчення Євангелія Христа та сприяння більшому знайомству і повазі до цінностей, які християнство поширює в Європі, пройнятій секуляризмом, що перебуває в пошуку своєї ідентичності", – сказав під час зустрічі з Бенедиктом XVI голова Ради Конференції Єпископів Європи, кардинал Петер Ердо.

 

Митрополит Сасімскі Генадіос, представник Константинопольського патріархату, зазначив, що головним завданням католицько-православного форуму були роздуми над антропологічним питаннями, що є дуже важливими для майбутнього всього людства. "Мета форуму – допомогти визначити спільні позиції в соціальних і моральних питаннях. Так ми можемо побачити нашу близькість у цих сферах", – сказав єрарх.

 

На аудієнції у Бенедикта XVI був присутній також митрополит Волоколамський Іларіон, який передав Папі вітання від патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

 

Європейські католицько-православні форуми відбувалися вже двічі: 2009 року в Тренто і 2010 року на грецькому острові Родос. Наступний відбудеться 2012 року в Лісабоні.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org