//

Папа прибув до Кастель-Гандольфо (відео)

У четвер ввечір Папа Бенедикт XVI вертольотом прилетів із Ватикану до Кастель-Гандольфо – невеличкого містечка на відстані всього 15 км. від Риму, де знаходиться папська літня резиденція.


Одразу після приїзду Папа привітав працівників резиденції з вікна Папського палацу: «Дякую вам, дорогі друзі. Доброго вечора! Я приїхав сюди, щоб розпочати свої канікули і тут я знаходжу усе: гори, озеро, море, красиву церкву із відреставрованим фасадом (оплески) і хороші люди. Я такий щасливий бути тут. Надіємося, що Господь подарує  нам добрі канікули. Від щирого серця уділяю вам всім моє благословення. Нехай вас благословить Всемогутній Бог – Отець, Син і Дух Святий. Доброго вечора. Дякую.»


Відреставрована церква Сан-Томмазо да Вілланова містить новий дзвін, який благословив сам Папа під час загальної аудієнції на площі Св. Петра 15 червня. Цей новий дзвін є частиною більшого проекту Адміністрації майна Апостольської Столиці, який включає не лише віднову античної дзвіниці, яка була без дзвону впродовж деякого часу, але також і реставрацію фасаду Берніні, повертаючи йому його давню пишноту. Цю деталь Папа побачив, відкривши вікно і не зміг не згадати про неї. Реставрація була запланована для того, щоб співпасти із 60-ою річницею священичих свячень Бенедикта XVI, чиє ім’я і папський герб були вигравірувані на дзвоні. Починаючи з цього року, дзвін дзвонитиме кожного разу, коли Папа приїжджатиме до Кастель-Гандольфо.


Впродовж липня Папа не буде проводити загальні аудієнції, лише по неділях молитиметься з вірними «Ангел Господній» у Кастель-Гандольфо. Загальні аудієнції продовжаться вже у серпні. 


За матеріалами L’Osservatore Romano та News.va