//

Папа на закритті генеральної асамблеї Карітасу (відео)

Під час офіційного закриття 19-ої генеральної асамблеї Caritas Internationalis у Ватикані, Папа Бенедикт XVI зустрівся із 300 членами цієї організації. Він привітав повторно обраного президента, кардинала Оскара Родрігеса Марадьягу. Та перш за все Папа наголосив на місії цієї групи:


„Caritas Internationalis відрізняється від інших соціальних агенцій тим, що вона є церковною, бере участь в місії Церкви – нагадав Святіший Отець. – Цього папи римські завжди хотіли і ваше загальне зібрання повинне цю рішучість підтвердити. Потрібно відмітити, що Caritas Internationalis складається з різних загальнодержавних Caritas. В порівнянні з багатьма церковними інституціями і благодійними організаціями, Caritas відрізняється. Хоч її загальнодержавні агенції мають різні канонічні форми, всі є важливою допомогою для єпископів в несенні пастирського служіння милосердя. Це тягне за собою особливу відповідальність, яка вимагає того, щоб піддатись під керівництво пастирів Церкви. Оскільки Caritas Internationalis має загальний характер і канонічно громадську юридичну індивідуальність, Апостольська Столиця також відповідальна за те, щоб пильнувати за її діями. Вона повинна забезпечити, щоб її гуманітарна і благодійна діяльність, а також зміст її документів були у повній мірі сумісні з навчанням Апостольської Столиці і Церкви, а також, щоб нею управляли в компетентний і прозорий спосіб. Ця знаменна ідентичність дає Caritas Internationalis силу і ефективність. Я хотів би також підкреслити, що ваша місія дозволяє вам відігравати важливу роль на міжнародній площині. Досвід, набутий в цих роках, навчив вас бути в міжнародній спільноті речниками здорового антропологічного бачення, опертого на навчанні Церкви і задіяне в захист гідності кожного людського життя. Якщо відсутні трансцендентні основи, стосунки з Богом Творцем і не враховується наше вічне призначення, це загрожує тим, щоб піддатися шкідливим ідеологіям. Все, що ви говорите і робите, свідчення вашого життя і дії важливі та сприяють розвитку повного добра людської особи” – сказав Бенедикт XVI.


Нагадаємо, що організація Caritas була створена після ІІ світової війни папою Пієм ХІІ для допомоги потребуючим через благодійну діяльність. Зараз організація присутня у 165 країнах і надає допомогу найбільш потребуючим. Цього року Карітас відзначає 60-ту річницю від заснування, з нагоди чого і відбувалася 19-та генеральна асамблея у Ватикані.

 

За матеріалами Romereports.com та Radio Watykańskie