//

Папа до єпископів: Церква не може відділяти прославу Бога від служби людям

«Ви не самі ні в перешкодах, ні в євангелізаційних успіхах» - сказав Папа до латиноамериканських єпископів . Він запевнив їх в своїй молитві і в пам’яті про проблеми місцевих Церков. Бенедикт XVI заохотив їх довіряти воскреслому Христові.

 


«Католицька віра виразно позначилась на звичаях, житті та історії цього континенту, де багато народів відзначає двохсотріччя незалежності. Це історичний момент. У ньому і надалі ясніє ім’я Христа, який прибув сюди на сприяння видатних і відданих місіонерів, які відважно і мудро Його голосили. Вони віддали все для Христа показуючи, що в ньому людина знаходить сталість і силу, необхідну до життя в повноті і будування суспільства, гідного людини, як цього прагнув її Творець. Цей ідеал – не ставити нічого вище Бога і робити так, щоб Боже Слово проникало всіх, послуговуючись при цьому власними знаками і найкращими традиціями, це і надалі цінна вказівка для сьогоднішніх душпастирів. Ініціативи з нагоди Року Віри повинні провадити людей до Бога, ласка якого дозволить їм скинути окови гріха, який їх поневолює, і стремитися до правдивої, відповідальної свободи. У цьому допомагає Континентальна Місія, запропонована у Апаретиді, так багато плодів Церковної віднови якої вже зібрано у партикулярних Церквах Латинської Америки і Карибів» - додав Святіший Отець.

 


Бенедикт XVI заохотив єпископів до турботи про семінаристів і священиків, яким не повинно бракувати розуміння, а, коли необхідно – і батьківського упімнення у випадку невідповідної поведінки. Папа вказав також на ключове значення формації мирян, найбільш заангажованих у катехизацію, літургічну анімацію, харитативну і суспільну діяльність. Всі члени Церкви повинні зберігати дух спільності і єдності.

 


«Заохочую вас, щоб ви вдень і вночі голосили славу Бога, який є життям людини – сказав Папа. – Будьте на стороні тих, які зіпхані на маргінес владою чи багатством, як ігнорують тих, кому часто бракує практично всього. Церква не може відділяти прославу Бога від служби людям. Єдиний Бог Отець і Творець є тим, який установив нас братами: бути людиною означає бути братом і сторожем ближнього. На цій дорозі, разом з цілим людством, Церква мусить переживати наново і уприсутнювати те, ким був Ісус: Милосердним Самарянином, який, приходячи здалека, вписався в людську історію, підняв нас і зайнявся нашим лікуванням. Дорогі браття в єпископстві, Церква в Латинській Америці, яка багаторазово єдналась з Христом в його стражданні, мусить і надалі бути зерном надії, яке дозволить всім побачити, як плоди воскресіння здобувають і збагачують цю землю» - сказав Бенедикт XVI.

 

За матеріалами: radiovaticana.org