//

Папа до індійських єпископів: нехай слово Боже приносить плоди

Другий Ватиканський собор у догматичній конституції про Церкву "Lumen gentium", 25 заявив, що "серед основних обов'язків єпископів особливе місце займає проповідь Євангелія". Про це нагадав Папа під час зустрічі з черговою групою індійських єпископів латинського обряду, що прибули з візитом ad limina.

 

"Сповнює радістю те, що проповідь слова Божого приносить щедрі плоди у ваших помісних Церквах, особливо через розвиток малих християнських спільнот, – заявив Бенедикт XVI. – Вірні приходять до них на молитву, розважання над Святим Письмом і за братньою підтримкою. Я заохочую вас, щоб через своїх священиків і з допомогою кваліфікованих мирян забезпечили, щоб повнота слова Божого, яке приходить до нас через Святе Письмо і апостольську Традицію Церкви, була легко доступна тим, які хочуть поглибити пізнання Господа і любов до Нього, а також послух Його волі. Потрібно докласти всіх зусиль, щоб звернути увагу, що індивідуальна і групова молитва зі своєї природи народжується і провадить до джерела благодаті, яким є таїнства Церкви і все її літургійне життя. Не можна також забувати, що слово Боже не тільки втішає, але є закликом для віруючих, як індивідуально, так і у спільноті, щоб зростали у справедливості, єдності та мирі між собою і в цілому суспільстві. Нехай через ваше особисте заохочення і нагляд засіяні у вашій помісній Церкві зерна слова Божого приносять рясні плоди для спасіння душ і зростання Царства Божого", – сказав Святіший Отець.

 

Папа також висловив індійській Церкві визнання за діла любові в соціальній сфері, наприклад, мікро-кредити, що допомагають бідним допомагати собі самим. Підтримка Церкви потребуючих охоплює всіх незалежно від їх релігії. Бенедикт XVI також заохотив до душпастирської турботи про сім'ю, єдність і святість якої нині перебувають під загрозою також і в Індії, про що місцеві єпископи сказали йому під час приватних аудієнцій, на яких понтифік прийняв кожного з них.

 

За матеріалами Radio Watykańskie