//

Папа Бенедикт XVI розповів студентам, як стати добрим священиком

Стала готовність до співпраці з Христом, безкорисливість і заангажованість у служіння – саме від цього залежить чи стане особа добрим священиком. Про це сказав Папа Бенедикт XVI у своїй проповіді для викладачів і студентів папського університету в Римі.

 


Традиційно, вони зустрілися 4 листопада ввечері на вечірні в базиліці Св. Петра з нагоди інавгурації нового навчального року. У відправі також взяли участь члени міжнародної конференції покликань, що відбулася в з нагоди 70-річчя Папської Справи священичих покликань. Вона виникла в результаті успішної реформи покликань, яку запровадив Пій XII, про що нагадав Бенедикт XVI у своїй проповіді. У зв'язку з цим Святіший Отець говорив про саму сутність священичої місії.

 


«Бог Отець послав Свого Сина на світ, щоб виконати Його план спасіння, – сказав Папа. – Ісус Христос заснував Церкву, щоб добрі результати відкуплення могли тривати в часі. Священичі покликання пов'язані саме з цією справою Бога Отця, яка була довершена у Христі через Святого Духа. Заклик до служіння не є результатом якихось спеціальних переваг, але даром, який ми отримуємо і до якого ми повинні адаптуватися, жертвуючи своїми власними планами, виконуючи план Бога, розуміючи, що Він може розпоряджатися нами відповідно до Його волі, навіть якщо вона не відповідає нашим бажанням самореалізації».

 


За матеріалами: Radio Watykańskie