//

Пакистанський єпископ: Любіть ворогів ваших

„У зв'язку із смертю Осами бен Ладена я хотів би нагадати найважливішу заповідь християнського послання: «Любіть ворогів ваших» - підтвердив єпископ Ісламабаду-Равалпінді, Руфін Ентоні. Єрарх підкреслив, що в серці християнина ніколи не може бути радощі з приводу смерті людини, навіть якщо вона є її ворогом.


У висловлюванні для місійної агенції «Fides» ординарій столиці Пакистану зазначив, що сьогодні на його батьківщині не зафіксовано жодного випадку насилля по відношенню до християн. Водночас він запевнив у своїй повазі до ісламу і мусульман в Пакистані, виражаючи віру, що можливим буде продовження діалогу і співпраці в будові мирного майбутнього народу.

 

Натомість глава Комісії у справах міжрелігійного діалогу місцевого єпископату, єпископ Ендрю Франсіс з Мултану, сказав, що після смерті бен Ладена зустрічався з представниками цивільної і військової влади з метою обговорення засобів охорони християнських церков в південному Пенджабі. „Я представив їм приклад блаженного Івана Павла II, людини діалогу, миру, зразка для мусульмансько-християнських відносин в Пакистані” – сказав єрарх.

 

Єпископ нагадав про близькість Церкви по відношенню до мусульман, з якими вчора спільно відзначали урочистість з нагоди блаженного Івана Павла II. Він висловив переконання, що сьогодні потрібно підкреслити його приклад відкритості на ближніх, участь в діалозі з ісламом, щоб покласти край усяким спокусам фундаменталізму і усіляким спробам виклику ненависті між релігійною спільнотою.

 

За матеріалами info.wiara.pl