//

Пакистанська Марія Горетті

Мучениця за віру. Так Церква в Пакистані називає 18-річну католичку, яка загинула, захищаючи свою цнотливість. Попри насильство, яке застосовували щодо неї, Марія Маніша відмовилася прийняти іслам і вийти заміж за свого мусульманського мучителя. Вона не здалася навіть тоді, коли 28-річний Аріф Гуджар намагався її згвалтувати. Це протистояння коштувало дівчині життя: її розстріляв мучитель, а потім намагався приховати тіло. Усе частіше Марію називають пакистанською Марією Горетті.

 

Місцева спільнота християн вражена цією трагедією. Католицький ординарій Фейсалабаду нагадує, що така доля сотень пакистанських жінок. "Викрадення, згвалтування і насильства – це методи, які використовують впливові мусульмани, щоб зламати волю своїх християнських обранок. Насильство також застосовують проти дівчат, які працюють як домашня прислуга", – каже єпископ Джозеф Коуттс. Поліція приймає повідомлення про такі інциденти тільки тоді, коли про них багато говорять. Незважаючи на це, більшість злочинців ніколи не відповідають за свої дії. Тому Церква в Пакистані намагається інформувати громадську думку щодо тяжкого становища жінок і дати їм реальні права. Йдеться не тільки про християнок, але і про мусульманок.

 

Вбивцю Maрії Маніши заарештували, проте він є сином впливового землевласника, отже, може уникнути покарання. Батько дівчини вимагає справедливості й оголосив, що "буде боротися, щоб до неї допровадити", бо він є жертвою "жорстокого вбивства".

 

За матеріалами: Radio Watykańskie