//

Отець Ломбарді про диво єдності віри серед молодого покоління католиків

Youcat не є досконалою справою, але дивом є те, що ми дістаємо його до рук. Ми маємо покращувати його для нових поколінь, як вираз бажання єдності віри Церкви. Такої думки є ватиканський речник. Отець Федеріко Ломбарді в своєму щотижневому радіо-фейлетоні послався саме на слово „диво”, яке використав кардинал Крістоф Шенборн під час презентації катехизму для молоді, який отримають учасники Всесвітнього Дня Молоді в Мадриді.

 

„Вже великий Катехизм Католицької Церкви, складений з волі Івана Павла II під керівництвом кардинала Ратцінгера, був «дивом», бо мало хто вірив у те, що вдасться досягти спільної, однорідної, систематичної і цілісної формули нашої віри за часів таких швидких змін ментальності і мови, культурної неоднорідності і роздробленості – констатував отець Ломбарді. – Диво єдності віри на важкій дорозі історії, диво доцентрової сили, яка тягне до Христа, незважаючи на дії незчисленних відцентрових сил, що скеровують нас до розпорошення Вавилону світу”.

 

„Але ту єдину віру потрібно висловлювати зрозумілими мовами для розумів і сердець сьогоднішньої молоді, потрібно надати їй відповідь на запитання, які вона собі ставить кожного дня, – підкреслив італійський єзуїт. – Якщо так не зробити, то вона поступово стане щоразу більш віддаленою від життя. Тому потрібно вивчати великий Катехизм разом з молоддю, разом, в спільноті, щоб зрозуміти його і переписати заново в зрозумілих словах для їх ровесників, яким не бракує запитань і очікувань. Потрібно перекласти книгу віри, щоб Ісус Христос виголошував промову також сьогодні до молоді з так багатьох країн, яку поєднує не тільки музика і мода, але й ті ж що завжди основні знаки питання...”.


За матеріалами Radio Watykańskie