//

Освіта – чинник, що змінює рівень життя

Освіта – фундаментальне право особи. Міра вартості будь-яких стратегій розвитку є повага до цього права людини. Освіта відіграє принципову роль для боротьби з бідністю, зменшення несправедливості і нерівності і для рівноважного економічного розвитку. На це звернув увагу Архиєпископ Сільвано Томазі 6 липня в Женеві на засіданні Економічно-Суспільної Ради ООН (ECOSOC)  .

 


Нарада на рівні міністерств стосується виконання міжнародних зобов’язань щодо освіти. Постійний спостерігач Апостольської Столиці при Женевських інституціях ООН вказав на значення, яке має доступ до освіти, особливо для дітей з бідних родин, які живуть  в сільській місцевості чи на суспільному маргінесі.  Архиєпископ підкреслив, що якість життя залежить не тільки від матеріальних дібр, але від рівня культури і міжлюдських відносин, що можна досягнути лише з допомогою освіти.

 


Ватиканський представник звернув увагу на те, що 28 мільйонів дітей, які живуть на конфліктних теренах, не відвідують школи. Відповідальними за освіту є родина, Церква та локальні спільноти. Необхідна співпраця між всіми ланками для того, щоб забезпечити відповідні умови для розвитку дітей. Сьогодні на світ існує 200 тисяч початкових і середній католицьких шкіл,   в яких навчаються навіть визнавці інших релігій.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie