//

Особистий секретар Папи розповідає про свої обов'язки і побут Святішого Отця

Другий особистий секретар Папи Бенедикта XVI о. Альфред Шуереб розповів про свою роботу поруч зі Святішим Отцем. 53-річний священик з Мальти розповів, що він разом з отцем-прелатом Георгом Генсвайном, першим секретарем Понтифіка, готують документи для папських аудієнцій, сортують кореспонденцію, яка щодня прибуває з Держсекретаріату.


"Одним з моїх обов'язків є збір листів з проханнями про молитву, які приходять до Святішого Отця. Про це просять хворі або люди, котрі перебувають в стражданнях і проблемах. Я залишаю ці листи в каплиці, де молиться Папа", - розповів священик. Він підкреслив, що Святіший Отець незважаючи на численні справи пам'ятає про людей. "Кожен день він запитує про різні ситуації".


Папський секретар навів приклад того, як Папа ставиться до своїх ближніх. "Кілька днів тому ми виходили на прогулянку в сад, щоб помолитися вервицю. Було досить холодно і я допоміг Святішому Отцю одягнути вітрівку. Коли ми виходили, обидві мої руки були зайняті, але Папа повернувся і допоміг мені одягнути пальто. Він сказав: "Ми повинні допомагати один одному".


Як повідомляє Радіо Ватикану, особистий секретар Папи кожного ранку слухає новини по радіо, а потім розповідає Папі про найважливіші події. "Після вечері ми переглядаємо разом новини по телебаченню - німецькою або італійською мовою", - сказав священик. Він розповів, що іноді Понтифік грає на фортепіано, а в своєму кабінеті має ті ж речі, якими користувався ще будучи університетським професором.