//

Опра Вінфрі - Королева телебачення та її віра

 

Опра Вінфрі, яку називають американською королевою телебачення, протягом 25 років багато разів порушувала теми, пов’язані з релігією. Одна з найвпливовіших та найбагатших знаменитостей; має великий вплив на думку американців. Але її віру критикують.

 

Опра Вінфрі є іконою. Це в її програму приходили президенти США, щоб сподобатися виборцям. Це в неї зірки зізнавалися в гомосексуалізмі чи наркотичній залежності. Її маєток оцінюють в 200 млн. доларів. Опра Вінфрі в листопаді 2009 року оголосила, що після 25 років закінчує виробництво «The Oprah Winfrey Show». Це ток-шоу знімала студія Harpo Productions в Чикаґо. Вінфрі прибула в це місто у 1984 році і стала журналісткою. Вона вела програму «A.M. Chicago» телеканалу WLC(відділ американської станції ABC), яка згодом перетворилася у «The Oprah Winfrey Show». Однак журналістка не попрощалась з телебаченням. На початку того року Опра Вінфрі розпочала діяльність своєї мережі кабельного телебачення, яке називалось OWN (Oprah Winfrey Network).

 

Однак багато консервативних коментаторів звертали увагу на те, що програми Опри мали негативний вплив на релігійність американців, попри те, що вона часто наголошувала на своїй вірі. Одного разу на телеканалі CNNВінфрі сказала, що вона є «посланцем доброї новини про надію та відкуплення». Велика кількість публіцистів оскаржили її говорячи, що в своїх програмах вона сприяла поширенню морального релятивізму. Кеті Лінн пише в «The USA Today», що переконання Вілфрі суперечать правдивій науці Біблії. Вона проповідує «само-відкуплення». Критики звертають увагу, що ідея духовності Опри подобається багатьом американцям, які розчарувалися в зінституціалізованій формі релігії.

 

Джош Макдауел і Дейв Стеррет написали в «О’Бог: Діалог на тему правди і духовності Опри», що авторка шоу використовує християнські вислови, вводячи в оману віруючих. Тимчасом «Опра зробила заяву, яка радикально відрізняється і цілковито суперечить правдивій науці Святого Письма», - пишуть автори. «Опра Вінфрі охоче сприяла поширенню New Age, гомосексуалізму та абортів» - читаємо на порталі LifeSiteNews. Під час останніх президентських виборів підтримувала крайнього прихильника аборті – Барака Обаму. Багато коментаторів зауважують, що його виступи в шоу Опри дуже допомогли йому на виборах.

 

Під час виступу в шоу «Good Morning America» Вінфрі розповіла, що всім чого вона досягла, завдячує Ісусу. Іншим же разом казала, «що Ісус прийшов на землю, щоб показати нам свою свідомість, щоб показати дорогу серця та вищої свідомості». В цьому вислові проглядаються нашарування NewAge. Зрештою, Опра намагається бути дуже «екуменічною». «Коли цікавитесь, про якого Бога вона говорить, то відповідає, що про того що й ви. Про Альфу і Омегу», - переконувала нещодавно.

 

Джош Макдауел і Дейв Стеррет підкреслюють, що її слабкість легко виявити, якщо вона стикнеться з реальними проблемами в житті. «Ця духовність не допомагає, вона лише зводить на манівці.» - зауважують автори.

 

Джерело:fronda.pl