//

Одинадцята річниця утворення Сокальсько-Жовківської єпархії

21 листопада 2011 року, у день Собору св. Архистратига Михаїла та інших небесних сил, Сокальсько-Жовківська єпархія відзначатиме 11-річчя свого існування. За цей час єпархія значно зросла у своєму розвитку: покликано до священичого служіння нових священиків, збудовано багато храмів, відкрито нові катехитичні школи для дітей та молоді, активно діє передподружня підготовка молодят. Щораз більше активізується капеланське служіння для військових, ув’язнених, хворих, мисливців та рибалок. Молодіжна комісія старанно дбає про молодих хлопців та дівчат. Зросла кількість спільнот «Матері в молитві», які невпинно моляться за своїх дітей. Налагоджено співпрацю з мирянськими парафіяльними спільнотами. Чимало робиться для збереження сакральної спадщини. Видавничий відділ «Джерело життя» та прес-служба вчасно і достовірно інформують про життя та діяльність єпархії.

 

З цієї нагоди усі священнослужителі молитимуться за добро та духовний зріст усіх та кожного вірного нашої єпархії. У святковій проповіді, під час Літургії, священики згадуватимуть про цю подію і усією парафією возноситимуть подячні молитви за нашу Церкву.

 

Урочиста Архиєреська літургія відбудеться у храмі св. Йосафата в м. Жовква.

 

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

 

ДОВІДКА
Сокальсько-Жовківська єпархія заснована у 2000 році і спершу називалася Сокальською єпархією, але з пасторальних мотивів 21 листопада 2007 року при чисельному зборі духовенства і вірних, у храмі свящ. Йосафата в м. Жовква, було проголошено «Грамоту» Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Любомира Гузара «Про зміну назви єпархії на Сокальсько-Жовківська». До складу єпархії належать парафії шести районів Львівської області: Бродівського, Буського, Жовківського, Кам’янко-Бузького, Радехівського, Сокальського та м. Червонограда.