//

Обама відмовився захищати віру американських військовослужбовців

Адміністрація президента США Барака Обами не підтримала закон про захист свободи віросповідання американських військовослужбовців.


У розділі «Розширення і здійснення захисту свободи віросповідання військовослужбовців та капеланів» сказано: «Адміністрація категорично заперечує проти поправки, в якій записано, що Збройні сили повинні захищати свободу віросповідання військовослужбовців. Адміністрація вважає, що військовослужбовці християни не повинні нав'язувати свою віру або моральні принципи іншим солдатам. Дозвіл на свободу віросповідання може вплинути на дисципліну, бойовий дух і виконання місії Збройних сил».


Келлі Фідорек (Kellie Fiedorek), адвокат правозахисної організації Альянс Захисту Свободи сказала, що така позиція Білого Дому є порушенням Конституції.


«Адміністрація Обами виступає проти захисту релігійної свободи, яка передбачається Конституцією для військовослужбовців. Ця відмова − ще один із способів ворожості, яка виходить від адміністрації на адресу віруючих військових», − заявила Фідорек.


«Ворожість стосовно віруючих військовослужбовцям, зокрема євангельських християн, є реальною загрозою для них. Ми розчаровані, що президент не бажає підтримати закони, які б забезпечили захист віросповідання службовців», − додала адвокат.


Інформаційна агенція CNL-NEWS
за матеріалами: Invictory.org