//

О. Ломбарді піддав критиці постановку міланського театру

Велике занепокоєння серед католиків Італії викликала театральна постановка міланського театру "Перила" під назвою "Про концепцію образу Божого Сина".  Як повідомляє Радіо Ватикану, Держаний Секретаріат Святого Престолу і Міланська Архиєпархія виступили зі спеціальними заявами з цього приводу.


Отець Федеріко Ломбарді прокоментував інцидент, зазначивши, що "зміст листа Держсекретаріату дуже ясний. Беручи до уваги факт, що цей твір є образливим для християнських релігійних спільнот, у листі звучить заклик, щоб будь-яка неповага такого роду зустрічала сильну і спільну реакцію християнської спільноти".


Прес-секретар Апостольської Столиці зазначив, що у зверненні Міланської Архиєпархії "виражена необхідність визнавати і поважати почуття багатьох міланських громадян, які в особі Ісуса Христа бачать Втілення Бога, людство і сенс власного існування". Італійський єзуїт висловив упевненість, що під час підготовки спектаклю театр "Перила" міг би з великою увагою поставитися до суспільного виміру свободи слова і прийти до висновку, що "молитва, як вираження незгоди, не може бути пов'язана з подібними ексцесами, навіть, якщо вони озвучені тільки словами", – підкреслив о. Федеріко Ломбарді.