//

Новозеландські католики розірвали "сатанинський" плакат англікан

Близько сотні новозеландських католиків в суботу, 17 грудня, розірвали рекламний плакат англіканської церкви Святого Матвія в Окленді, на якому було зображено Діву Марію з тестом на вагітність в руці. Про це повідомляє New Zealand Herald.

 

Католики відірвали від плаката, який образив їхні релігійні почуття, частину з тестом на вагітність, залишивши саме зображення Діви Марії. Після псування плаката Артур Скіннер, член Католицької групи дії, провів перед церквою Святого Матвія молебень. Католики заявили, що зіпсують плакат, якщо він буде повішений заново.

 

Артур Скіннер назвав плакат з Дівою Марією "сатанинської атакою" і заявив, що відповідальні за його створення "згорять в пеклі". "Ця так звана церква управляється гей-лобі з феміністським ухилом. Вони називають себе християнами, а самі вивішують богохульне зображення Пресвятої Діви," - додав Скіннер. Він також зазначив, що Англіканська Церква сама по собі є єретичною, в той час як правдива віра є тільки одна - католицька.

 

Священик церкви Святого Матвія Глінн Карді заявив, що жаліє про нестачу толерантності в суспільстві. "Звичайно, вони можуть висловити свій протест, це нормально, їх явно дуже зачепив плакат. Мене просто засмутило те, що масштаб їх обурення привів до вандалізму," - зазначив Карді.

 

Метою плаката, за словами священиків церкви Святого Матвія, було показати, що Різдво - реально. "Воно про справжню вагітності, про справжню матір та справжню дитину. Воно про справжнє хвилювання, мужність і надію," - йшлося в заяві на сайті.

 

У 2009 році церква Святого Матвія запустила ще одну скандальну рекламну кампанію: на різдвяному постері були зображені Діва Марія і святий Йосип в ліжку з підписом "Бідний Йосип, непросто бути наступним після бога". Плакат був зіпсований кілька разів.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru