//

Новопризначенний глава англіканського ординаріату Католицької Церкви розповів про свої плани

ЛОНДОН. На прес-конференції, присвяченій висвячуванню в сан католицького священика, колишній англіканський єпископ Кіт Ньютон пояснив той «акт віри», який він зробив, ставши першим главою ординаріату Богоматері Волсингемської.
 

 

Кіт Ньютон розповів, що оскільки став лідером новоствореної церковної одиниці для англікан в рамках Католицької Церкви, він на даний момент втратив всякі доходи.
Новому ординаріату необхідно почати збір засобів для кліру і персоналу, побудову будівель, офісів, і інших потреб. Інші колишні англіканські єпископи, рукопокладені разом з Ньютоном, зараз підшукують собі священицькі вакансії чи інші посади.
 

 

Не дивлячись на існуючі проблеми, Ньютон настроєний оптимістично відносно майбутнього англіканського ординаріату, висловлюючи надію, що він стане "інструментом євангелізації". Також він додав, що перехід англікан в Католицьку Церкву «розглядається Папою, як частина програми по євангелізації Європи».
Не дивлячись на те, що Кіт Ньютон вже не є єпископом Англіканської церкви, він говорить про свою нову посаду в ординаріаті як про керівну і подібну до чину абата в монастирі. «У новій священицькому ступені я дуже радий називатися “отцем”», — додав Кіт Ньютон.
 

 

Ордінаріат Богоматері Волсингемської, як і будь-яка єпархія в Католицькій Церкві самостійно займатиметься забезпеченням свого існування. І процес пошуку джерел керівництвом вже розпочато.
 

Джерело: Седмица.Ru