//

Новий маршрут слідами Ісуса в Ізраїлі

Ізраїльське Міністерство Туризму, за фінансової підтримки Єврейського національного фонду (Jewish National Found), підготувало для туристів новий маршрут місцями, пов'язаними з діяльністю Ісуса в Галілеї.


Маршрут, карту якого можна завантажити з інтернету, має протяжність 62,7 км: починається з гори Блаженств у Капернаумі та простягається аж до Тверії. Паломники проходять через Назарет, гору Тавор, Кану Галилейську, Мігдал (стародавня Магдала, звідки походить Марія Магдалина), Табху (де розташована церква Помноження Хлібів і Риб).


З Капернауму можна човном дістатися до Генезарету, де є знаменитий Музей кораблів двотисячної давності, а також на східний берег Галилейського озера.

 

Ізраїльський міністр туризму Стас Miсешніков розповів, що «християнські паломники та туристи складають дві третини з трьох з половиною млн. осіб, які прибули з-за кордону до Святої Землі 2010 року».


Приготування до відкриття цього маршруту тривали 10 років і коштували близько 800 тис. доларів.


В Ізраїльському Міністерстві сподіваються, що такі витрати виплатяться, оскільки, за підрахунками, щороку цим маршрутом проходитимуть 200 тис. туристів.


«Вони зможуть йти крок за кроком дорогою, якою ходив Ісус і подивитися на все, що Він бачив», – каже міністр туризму Ізраїлю.

 

Частину «Дороги Доброї Новини» можна проїхати на велосипеді чи на коні. Щоб заохотити паломників, агенція AP цитує слова Хосе Леонардо, інженера з Х'юстона, США: «Перехід «Дорогою Доброї Новини» зайняв тиждень, і це було чудовим перебуванням у Святій Землі. Я вважаю, що кожен християнин повинен прибути сюди і відчути близькість Бога, пізнати Його землю і Його народ».


За матеріалами: info.wiara.pl