//

Новий документ «Етика та Фінанси» європейських Комісій Справедливість і Мир

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир взяла участь у робочій зустрічі європейських комісій Справедливість і Мир з написання нового документу під назвою «Етика та Фінанси». Зустріч відбувалася 29 та 30 червня у місті Кьольн (Німеччина). Як повідомив учасник зустрічі о. Олег Лука, референт Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, окрім української сторони, учасниками були також представники європейських комісій з Німеччини, Бельгії, Ірландії, Франції, Мальти та Іспанії, які і є авторами нового документу.


Робоча зустріч відбувалася два дні. Першого дня було сформовано головні розділи документу «Етика та Фінанси» із опрацюванням тексту у малих групах. Наступного дня було проведено ряд дискусій та обговорень щодо затвердження тексту документу. «Етика та Фінанси» є черговим спільним напрацюванням європейських комісій Справедливість і Мир. Цей документ включатиме розділи про: 1. Економічні рішення, базовані на понятті «справедливості» 2. Світове управління та фінансування 3. Фінанси та соціальне служіння 4. Фінанси та довготривалий погляд на майбутнє.


Важливою особливістю цього документу є також його заключення. Воно включатиме ряд практичних рекомендацій для фінансових інституцій, для представників влади та управління в різних ланках суспільного життя, а також для структур церковних, починаючи від управління та закінчуючи пересічними християнами. «Робочий документ завершено, однак, свою апробацію він отримає на вересневому з᾽їзді європейських комісій Справедливість і Мир. Без сумніву, матеріали документу є корисними та актуальними для багатьох, а тому і будуть розповсюджуватись через усі можливі засоби для інформування суспільства та компетентних осіб даної ділянки. Документ буде представлено також європейським парламентарям. Особливо приємно, що і вірні нашої Церкви, як також і усі громадяни України також зможуть скористатися з нього, бо будемо його подавати і українською мовою. Документ базується на ряді важливих наукових та практичних праць провідних сучасних фахівців і практиків у сфері економіки. Також на документах і працях Церкви щодо питань етики та фінансів, а тому з нетерпінням працюватимемо тепер і над апробацією цього документу та його поширенням у суспільстві» - зазначив учасник зустрічі в Німеччині, о. Олег Лука.


Cектретаріат Комісії