//

Нові євангелізатори для нової євангелізації на зустрічі з Папою

Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції о. Хуліана Каррона, президента братства «Комуньйоне е Лібераціоне», який переконаний,  «що кожен має обов’язок знайти спосіб, щоб віра знову засяяла у повсякденному житті».

 


Зустріч пройшла напередодні відкриття у Ватикані симпозіуму «Нові євангелізатори для нової євангелізації». Кульмінацією цього заходу буде Св. Літургія, котру Папа відправить у намірі нової євангелізації в соборі Св. Петра.

 

Про зустріч з Папою Римським о. Каррон розповів як визначну подію у своєму житті: «Перш за все мені хочеться висловити величезну вдячність. Я зворушений Тим, що Святіший Отець дав нам можливість взяти участь у цій події, на якій я зміг поговорити з ним про критичний момент, який ми зараз переживаємо. Я маю на увазі ситуацію в суспільстві, культурну та економічну ситуацію, а також випробування віри в подібних життєвих обставинах. Поділитися з ним цими думками у світлі віри – справжня втіха».

 

Про завдання нової євангелізації Папа говорить як про історичне, розповідає священик, «оскільки воно стоїть перед сучасним християнством в історичній ситуації, в якій ми покликані жити нашою вірою. Наш обов’язок – свідчити віру, красу віри в той час, коли чимало осіб думають, що вони знайомі з християнством і вирішили, що воно нецікаве для їхнього життя. Справжній виклик нової євангелізації – спростувати це, і не тому, що ми критикуємо інших за нерозуміння, а тому що ми зобов'язані знайти спосіб, щоб краса віри знову засяяла у повсякденному житті».

 

За матеріалами Ватыканскае радыё