//

Нове опитування показує захоплення Іваном Павлом ІІ в США

Нове опитування, проведене "Лицарями Колумба", показує, що як католицькі, так і некатолицькі громадяни США в переважній більшості захоплюються Папою Римським Іваном Павлом II і вважають, що його майбутня беатифікація 1 травня є гідним визнанням його життя і праці.

 

"Це не дивно, що американський народ - до якого папа Іван Павло II звертався так прямо і  так багато разів, - вважає доречним  оголошення його  блаженним" - сказав Верховний лицар Карл Андерсон, глава католицького братства  та благодійної організації . Дане опитування в  співпраці з Маріст Інститутом з вивчення громадської думки охопило  1274 дорослих, окремо не-католиків та практикуючих католиків. Опитування показало, що 78 відсотків американців і 98 відсотків католиків  принаймні  хоч трохи захоплюються Папою Іваном Павлом. Більшість з кожної демографічної групи - 55 відсотків усіх американців і 82 відсотків від всіх католиків заявили, що "багато" або "велику частину" становить захоплення за його досягнення, як папи. Майже 6 із 10 американців і більш ніж 80 відсотків католиків каже, що на їхню думку Папа Римський Іван Павло був одним з кращих пап в історії Церкви.

 

 

Три чверті американців вирішили, що він заслужив честь церкви через беатифікацію, останній крок перед визнанням святості, цю думку поділяють 90 відсотків всіх католиків і 94 відсотків тих, хто в даний час практикують свою віру. Більше 40 відсотків усіх американців і 87 відсотків католиків говорить, що папа ,який незабаром буде зарахований до лику блаженних, вплинув на їх духовне життя. Майже дві третини всіх американців згадували його різні поїздки до Сполучених Штатів, і 46 відсотків з них дивилися трансляцію його похорону в 2005 році.

 

"Папа Іван Павло II був воістину історичним папою", сказав Андерсон, який тісно співпрацював з покійним Папою за його життя і допомагав у становленні Папського Інституту з вивчення шлюбу і сім'ї у Вашингтоні імені Івана Павла II, округ Колумбія ". Він побував у десятках міст США протягом свого понтифікату і, очевидно, залишив значний відбиток на розумі і духовності американського народу ".

 

За матеріалами: CNA