//

Нова книжка Папи

За місяць в книжкових магазинах з'явиться нова книжка Бенедикта XVI. Це буде другий том „Ісуса з Назарету”. Перший з'явився чотири роки тому.
 

Книжка охоплює період „від в'їзду до Єрусалиму аж до Воскресіння” і буде наразі надрукована тиражем близько ста тисяч екземплярів – повідомила Крістін Вайз, речниця німецького видавництва «Herder».

 

 

Книжку Папи Римського офіційно представить у Ватикані 10 березня префект Конгрегації у справах єпископів, кардинал Марк Уолетт.
 

 

Передбачається, що друга частина біографії Ісуса буде таким самим бестселером як і перша. Книжка з'явиться водночас сімома мовами в багатьох країнах світу. Частину тиражу книговидавника підготують в оправі з льону з буквами, витисненими золотом або сріблом. Водночас з книжкою з'явиться аудіокнига.
 

 

Перший том біографії Ісуса має назву „Ісус з Назарету – від хрещення в Йордані до Преображення” з'явився в квітні 2007 року. „Книжка про Ісуса, першу частину якої я віддаю в руки читачів, є плодом мого довгого внутрішнього шляху” – написав у вступі Бенедикт XVI. На 450 сторінках своєї праці Папа стверджував, що немає протиріччя між „історичним Ісусом” та „Христом віри”.
 

 

Книжку про Ісуса Йосиф Ратцінгер почав писати влітку 2003 року, отже ще перед вибором на Петровий Престіл. На її завершення, вже як Папа Бенедикт XVI, присвятив – як визнав – „всі вільні хвилини”. Папа поставив собі в ній запитання, на які старався відповісти: Чи Біблія показує справжню картину Ісуса? Чи Ісус був Божим сином? Чи є сенс вірити?
 

 

У другому томі, який майже за місяць опиниться в книжкових магазинах, Бенедикт XVI концентрується на останній фазі земного життя Христа: стражданні, смерті і воскресінні Божого Сина. Він розглядає центральні події в історії спасіння, а також богословські та історичні джерела в євангельських описах. Папа роздумує над запитанням: „Чому Ісус мусив померти?”, „Що означає воскресіння?” а також „Що це означає для нас”.
 

 

Буде також і третій том „Ісуса з Назарету”, над яким, – як вже відомо – Папа працює впродовж деякого часу. Цей том має бути присвячений Євангеліям від Матея і Луки, що говорять про дитинство Ісуса.
 

 

Джерело: ЕКАІ