//

Німецькі єпископи поінформують Папу про діалог у Церкві

Німецькі єпископи на зустрічі з Папою 13 серпня проінформують Бенедикта XVI про процес діалогу в Церкві Німеччини. Про це розповів кардинал Рейнхард Маркс в інтерв'ю "Мюнхенській церковній газеті". У зустрічі зі Святішим Отцем, крім єрарха, візьмуть участь: голова Конференції єпископів Німеччини, Архиєпископ Фрайбурга Роберт Цоліч, а також єпископ Ессена Франц-Йозеф Овербек і єпископ Оснабруку Франц-Йозеф Боде.

 

У Мангеймі 9 та 10 липня відбулася спеціальна конференція під девізом "Сьогодні вірити", яка зібрала духовенство і мирян. Близько 300 представників єпархій, монаших громад, університетів і організацій зустрілися там, щоб обговорити ситуацію і майбутнє Церкви.

 

Архиєпископ Цоліч заявив на конференції про "новий спосіб комунікації й розмови" всередині Церкви. Президент Центрального комітету німецьких католиків, найбільшої в Європі організації мирян, Алоїс Глюк закликав до конкретних реформ в Церкві. Він виступив проти "культури застою".

 

Програма ініціативи діалогу розписана до 2015 р. Вона повинна повернути втрачену після скандалів пов’язаних зі зловживаннями священиків довіру до духовенства і розвивати перспективи Церкви.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё