//

Нікарагуа і Венесуела моляться за мир

1 липня в Нікарагуа є днем молитви і посту в наміренні миру в країні. Ця ініціатива проходить в рамках приготування до майбутніх виборів у країні, на яких обиратимуть нового президента, склад парламенту та місцевих влад. Місцева Церква побоюється повернення насильства і екстремізму в часі передвиборчої кампанії.


Про це розповів митрополит столичної Манаґуи, архиєпископ Леопольдо Бренес, представляючи цю ініціативу. При цьому він висловив надію, що народ Нікарагуи покаже свою зрілість, користуючись демократичними процедурами.


Церква у Венесуелі також закликала до молитви за батьківщину. Ця ініціатива є приготуванням до 200-літнього ювілею незалежності цієї латиноамериканської країни, котрий відзначатимуть 5 липня. А 2 і 3 липня вірні будуть особливо молитись за мир і свободу.


Венесуельські єпископи видали пастирський лист з нагоди річниці незалежності. В ньому вони звертають увагу на складну ситуацію в країні. На їх думку, причиною цього є глобалізація, ідеологічні експерименти у суспільній і економічній сферах, відсутність пошани людської гідності, а також неодноразові випадки осквернення місць культу. Єпископат вважає, що Венесуела потребує віднови у багатьох сферах життя. Вони пропонують повернутися до цінностей, пов’язаних з гідністю життя, прfці і спільного добра. При цьому вони вказують на необхідність примирення та взяття на себе громадянських обов’язків на основі християнського навернення.


За матеріалами Radio Watykańskie