//

Нігерійський єрарх: причини терактів в політичних і економічних інтересах

Нігерійський архиєпископ Джон Оларунфемі Анейкан вважає, що влада цієї країни не достатньо захищає християнських віруючих. Коментуючи терористичні акти, які сталися 10 червня єрарх з жалем зазначив, що відповідальні за напади члени секти "Боко Харам" використовують релігію для політичних цілей. "Це не релігійний конфлікт, а політичні маніпуляції та змагання між протистоячими групами", - сказав єрарх. Архиєпископ зазначив, що боротьба за владу і економічні вигоди в країні негативно впливає на мирне існування між представниками різних релігій. Він підкреслив, що незважаючи на те, що більшість мусульманських лідерів засудила насильство, однак є деякі імами, які "проповідують ненависть до християн".

 

"Нас вбивають, а ми успадковує приклад і слова Ісуса. Прощаємо і молимося за навернення злочинців ", - розповів нігерійський єрарх. Він зазначив також, що християнські віруючі вживають заходів щодо запобігання атак: є компетентні люди, які в рамках закону захищають будинки, місця роботи та культові установи.

 

На думку архиєпископа тероризм прийшов до Нігерії зовні і основною метою розпалювання конфлікту є природні ресурси країни.


За матеріалами radiovaticana.org