//

Незважаючи на ворожість в Європі, Церква виходить з пропозицією діалогу

«Нова євангелізація провадиться у світі, який підлягає змінам. У наші часи ми повинні говорити про Бога в контексті часто байдужому, а, не раз, відверто ворожому» - про це нагадав держсекретар Ватикану на семінарі «Європа і нова євангелізація». Організували зустріч Рада Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ) та Папська рада Сприяння новій євангелізації.

 


Кардинал Бертоне закликав учасників покладати надію в Бозі і Його Слові, з реалізмом розпізнаючи перешкоди, намагаючись розпорошити упередження і приготувати землю під євангелізаційний засів.

 


«У сьогоднішній Європі щораз важче розрізнити між правдою і помилками  чи брехнею. Певний тип плюралізму не дозволяє розрізнення добра і зла. Крім здорової світськості присутній також нетолеранційний лаїцизм» - вважає кардинал. Одночасно, поряд з культурною та суспільною ерозією традиційних вартостей в Європі відбувається безпрецедентне шукання Бога, часто дезорієнтоване. Економічна криза підняла нові питання про гідність і духовне покликання людини. «Церква хоче прийняти ці виклики і запропонувати суспільству нові шляхи діалогу, виходячи від Євангелія» – сказав кардинал.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie