//

Невдовзі оприлюднять результати візитації жіночих чернечих громад у США

Глава Прес-центру Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді, зазначив, що Конгрегація інститутів богопосвяченого життя і товариств апостольського життя «отримала звіт за підсумками візитації жіночих монаших громад у США і зараз проводить його аналіз, тому ще рано чекати яких-небудь коментарів». «Після глибокого аналізу звіту можна очікувати, що Конгрегація дасть свою оцінку про підсумки візиту», – сказав о. Ломбарді.

 

Підготовкою звіту від 2009 р. займалася сестра Мері Кларк Мілея, призначена апостольським візитатором для жіночих монаших громад у США. Метою цієї ініціативи було оцінити якість життя членів жіночих монаших громад. Разом із загальним звітом були представлені близько 400 окремих досліджень, що стосуються кожної з жіночих спільнот, що діють в країні.

 

Візит складався з чотирьох етапів: під час перших трьох були встановлені контакти з настоятельками спільнот, потім були розіслані анкети та проведено пряме знайомство з діяльністю деяких спільнот. Четверта фаза візитації була присвячена збору даних і підготовці звіту.


Говорячи про результати дослідження с. Мері Кларк зазначила, що «апостольський візит виявив інтерес до проблем і показав цінний внесок членів жіночих чернечих громад у життя Церкви і суспільства, а також посприяв взаємному знайомству між різними спільнотами в США. «Навіть якщо в монашому житті існують проблеми, які потребують уваги, залишається незмінною реальність наповнена вірністю, радістю і надією», – зазначила монахиня.


За матеріалами: radiovaticana.org