//

Наступного тижня в столиці Катару відбудеться міжрелігійна зустріч, присвячена проявам фанатизму

2-3 лютого 2011 року до міста Доха, столиці Катару – арабської країни у Перській Затоці, з’їдуться мусульманські та християнські провідники Близького Сходу, щоб під час міжрелігійної зустрічі обговорити питання, які стосуються актуального стану Єрусалиму та проявів релігійного фанатизму. Ініціатором заходу є Ліга Арабських Держав.

 

Блаженніший Фуад Туаль, Латинський патріарх Єрусалиму, який також братиме участь у зустрічі, в інтерв’ю для Радіо Ватикану розповів, що спонукою для її скликання стала хвиля насильства та терактів, зокрема, в Багдаді та Александрії. На його думку, ці події «розбудили в мусульманських лідерів усвідомлення небезпеки, яка походить з радикалізму», і що «сліпий фанатизм нікому не приносить користі».

 

Блаженніший Фуад Туаль також зазначив, що читаючи арабомовну пресу останніх днів, він знайшов багато позитивних статей на цю тему авторства мусульманських мислителів, які перестерігають перед ризиками релігійного фанатизму. Іншим, вартим уваги жестом є те, що після теракту в Александрії багато мусульман прийшли до лікарень, щоб здати кров для порятунку поранених християн. «У цих драматичних подіях, – зазначив патріарх Туаль, – виявляється увесь сенс людяності віруючих, на основі якого ми покликані разом будувати співжиття та толерантність».

 

Джерело: Радіо Ватикан