//

Настоятель монастиря в Серра-Сан-Бруно: Візит Папи відкриє очі на проблеми регіону

9 жовтня Бенедикт XVI прибуде з одноденним Апостольським візитом на південь Італії, у регіон Калабрія, де відвідає картезіанский монастир в Серра-Сан-Бруно.  Настоятель цього монастиря, о. Жак Дюпон, зазначив, що візит Папи Римського буде дуже важливим для того, щоб акцентувати на багатьох питаннях, які турбують населення цього регіону.

 

"Той факт, що Папа думає про Калабрію, те, що він приїде сюди, в саме серце дуже важкого контексту, в якому молодь не може знайти роботи і вирішує залишати ці землі, оскільки не має впевненості у своєму майбутньому, я думаю, допоможе відкрити очі та закликати всіх, хто відповідає за прийняття рішень, особливо задуматися про майбутнє цього регіону і насамперед – молоді».

 

О. Жак Дюпон наголосив, що між монахами монастиря св. Бруно і місцевими жителями існує сильний духовний зв'язок – монахи живуть усамітнено і завжди моляться за народ цієї землі. "Містечко Серра-Сан-Бруно виникло навколо монастиря, тому його вплив на ідентичність населення дуже великий", – зазначив священик. 1984 року тут перебував з Апостольським візитом Іван Павло II і закликав покликаних продовжувати свідчити про свій життєвий вибір, який для сучасного світу є "провокацією". "Сьогодні наше життя теж багатьом здається марним перед численними проблемами. Але коли люди трохи наближаються до нас, знайомляться через книги або зустрічі, то відкривають, що ми перебуваємо не так вже і далеко від світла, але, навпаки, саме в його серці ", – сказав о. Жак Дюпон.


За матеріалами Ватыканскае радыё