//

Насмішки над священиками підривають церкву

Перед насмішками над єпископами і священиками, які мотивовані пихою, обуренням і прагненням до влади в Церкві застеріг католиків Архиєпископ Філадельфії Чарльз Чапут.

 


Вчора під час 129 щорічної Найвищої Конференції Лицарів Колумба єрарх виголосив проповідь. Лицарі Колумба – найбільша організація католицьких мирян.

 


В проповіді Архиєпископ торкнувся теми конфліктів у сучасній Церкві. Він зазначив, що часто єпископи, священики і диякони є слабкі і грішні. Їх обов’язком є життя згідно високих моральних стандартів, тому деякі з них заслуговують упімнення. Але, підкреслив єрарх, Церкву заснували не люди, тому вона не є їх власністю. «Церква належить Ісусові Христові, а різні ролі у християнській спільноті - духовенство, миряни і монахи – мають рівну гідність, хоч і різні цілі. Гріх і упадок, в тому числі і духовенства, повинен бути названий. Але, однак, коли люди через свою пиху, обурення чи прагнення того, що вважають «силою», починають насміхатися з єпископів чи священиків, то тим самим підривають саму Церкву і ставлять себе проти Бога, чиїм човном вона є».

 


Новий Митрополит Філадельфії підкреслив, що всяка реальна реформа в Церкві вимагає внутрішньої віднови, а не оцінювання чи осудження інших.  Другою умовою реформи є проста, покірна довіра Богу, як в особистому, так і в спільнотному вимірі.   

 

За матеріалами: wiara.pl