//

Насичена програма Бенедикта XVI на наступні місяці

9 листопада Прес-служба Святого Престолу опублікувала програму літургійних святкувань, в яких візьме участь Святіший Отець в наступні місяці. Першою в цьому списку зазначена звичайна публічна консисторія 24 листопада, під час якої Понтифік вручить бірети шістьом новим кардиналам. 1 грудня відбудеться урочиста недільна Вечірня, під час якої Бенедикт XVI буде молитися разом з викладачами та студентами римських університетів у ватиканській базиліці. 8 грудня, в свято Непорочного Зачаття, Святіший Отець  відповідно до традиції покладе вінок до статуї Богоматері на Іспанській площі італійської столиці. У Третю неділю Адвенту, 16 грудня, Понтифік відвідає римську парафію св. Патриція, де відправити Службу Божу.


Увечері 24 грудня Бенедикт XVI очолить Літургію в урочистість Різдва Христового, а вранці 25 грудня уділить благословення "Urbi et Orbi" з центральної лоджії базиліки св. Петра.


29 грудня Святіший Отець буде молитися разом з учасниками Європейської зустрічі молоді, яку щорічно організовує екуменічна спільнота з Тезе. У цьому році вона пройде в Римі.


31 грудня ввечері Папа очолить Вечірні урочистості Пресвятої Богородиці Марії, а в сам день торжества, 1 січня 2013 р., відправити Службу Божу в базиліці св. Петра. 6 січня, в свято Богоявлення, Бенедикт XVI очолить Євхаристію у ватиканській базиліці. 10 січня, у свято Хрещення Господнього, у Сікстинській капелі Святіший Отець уділить таїнство Хрещення декільком дітям.


25 січня Понтифік відправиться в римську базиліку св. Павла за стінами, де братиме участь у Вечірній на закінчення Тижня молитов за єдність християн.


За матеріалами be.radiovaticana.va