//

Наказ Обами чи наказ Ісуса?

Закон про медичне запезпечення, який намагається накинути адміністрація Барака Обами, «топче наказ Ісуса Христа» - вважає голова комісії американського єпископату в справах релігійної свободи владика  Вільям Лорі.

 


Нагадаємо, що Білий Дім форсує прийняття приписів, які змушуватимуть католицького роботодавця до обов’язкового придбання пакету медичного страхування, який включатиме оплату за протизаплідні засоби, ранньоабортивні таблетки а також операцію стерилізації.

 


Єпископ Лорі висловив свою позицію на сторінках „Washington Post”. Він остерігає перед «вражаючими» і «турбуючими» наслідками того, що ті католицькі організації, які боронять релігійну свободу, будуть змушені обмежити свої послуги лише до братів у вірі. «Коротко кажучи, адміністрація Обами наказує католицьким інституціям  та індивідуальним роботодавцям порушувати те, що Америка завжди вважала непорушним – релігійну свободу і свободу совісті» - підкреслив владика Лорі.

 


Єпископ пригадав, що католицькі інституції служать людям «не з огляду на їх віру, але їх потребу», наслідуючи свого засновника Ісуса Христа. У католицьких школах США навчається понад 300 тисяч учнів-некатоликів, а студенти некатолики становлять 40% від загальної їх кількості в університетах і колегіях по цілій країні. До католицьких лікарень потрапляє кожен шостий пацієнт в США, а американська Карітас - Catholic Charities, допомогла лише минулого року 10 млн. американцям без огляду на їх погляди і релігійні переконання.

 


Вільям Лорі попередив, що при умові прийняття закону католицькі заклади для того, щоб не порушувати засад своєї віри, можуть буди змушені перестати опікуватись всіма некатолицькими потребуючими людьми. Змушення католиків зробити вибір між наказами Обами та наказами Ісуса стане шкодою для загального добра, оскільки накази Обами їм відверто протирічать.

 

За матеріалами: wiara.pl