//

Найстарша монахиня в світі

Сестра Терезіта побила рекорд життя в монастирі. Їй 103 роки, і в монастирі вона живе вже 84 роки. Сестра мешкає в монастирі неподалік Гвадалахари в Іспанії. В серпні вона вийде за межі монастиря для того, щоб зустрітися з Папою Бенедиктом XVI під час Всесвітніх Днів Молоді у Мадриді.


Валерія, а пізніше сестра Терезіта, була найстаршою з семи дітей в сім’ї. Коли їй було 19 років, вона вирішила піти в монастир. Саме в той день, коли вона переступила поріг монастиря, народився Бенедикт XVI. В монастирі вона живе вже 84 роки, і тепер є найстаршою монахинею на світі.


Не зважаючи на свій вік, сестра Терезіта добре почувається і має почуття гумору. Щодня читає газети, готує іспанський омлет і любить футбол. Розповідає, що не потребує нічого для того, щоб почуватись щасливою. «Людина є щасливою тоді, коли йде за своїм покликанням; бо як можна провести тут 84 роки, не будучи щасливою?» - зазначає сестра.
За словами сестри, вона ще має багато чого зробити. Однією з цих речей є зустріч з Папою Бенедиктом XVI під час зустрічі з молодими монахинями у El Escorial під час Всесвітніх Днів Молоді 2011 у Мадриді.


За матеріалами Radio Watykańskie та Romereports.com