//

На вимогу ісламського лідера в Індонезії закрили церкву

Заява мусульманського лідера, справжнє ім'я і походження якого залишається невідомим, призвела до закриття церкви в районі Слеман, в провінції Джог’якарта, передає AsiaNews.


Церква знаходиться в одному з сіл в районі Слеман Редженсі на о. Ява. Після зустрічі пастора з місцевими чиновниками, церква Ель-Шаддай була закрита.


За деякими відомостях влада діяла під впливом місцевого політика і мусульманського лідера, відомого як Тірмуді, який всіма способами прагне знищити будь-яку діяльність християн в регіоні.


Спочатку з церкви зняли неонову вивіску. Потім на християн стали чинити тиск і залякувати. Потім на вимогу мусульманського служителя церква була вимушена закритися.


Формальним приводом для цього стала нібито відсутність дозволу на будівництво церкви. Крім того, за свідченням неназваних осіб, пастор нібито займався прозелітизмом серед ісламської молоді.


Проте в реальності пастор був всього лише прибічником міжрелігійного діалогу, і допомагав деяким потребуючим мусульманам матеріально без натяку на прозелітизм.


Церква надавала посильну допомогу ісламській молоді, не нав'язуючи їм Християнства. Але місцевим ісламським лідерам, судячи з усього, не до душі прояв добра і добродійності з боку християн.


В Індонезії, християни, які мають намір побудувати церкву, повинні надати підписи 60 місцевих жителів, і схвалення місцевих чиновників. Проте це далеко не завжди гарантує відкриття церкви.

 

Джерело: www.sedmitza.ru