//

На Світовий День Молоді у Мадриді уже зареєструвалось понад 300 українців

Вчора,1 квітня 2011 року у Львові відкрилась виставка «En camino. В дорозі до Мадриду», яка присвячена Світовим Дням Молоді. На зустріч з Папою Римським уже зареєструвалось понад 300 українців, найбільше з Києва та Донецька, проте організатори сподіваються, що їх буде принаймні втричі більше, повідомив на прес-конференції о. Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ. Нагадаємо, Світові Дні Молоді на які з’їдеться близько 2 мільйонів молодих людей з усього світу цього року проходитимуть у Мадриді 16-21 серпня.

 

«По-перше, ми хочемо розказати українцям про цю подію. Адже суспільство загалом, навіть церковне, не дуже поінформовано про цю подію. Це не фестиваль чи туристична поїздка, а велике свято віри, що поєднує глибокий зміст. Там ніколи не бракує радості. По-друге, хочемо підготувати людей, які поїдуть до Іспанії. Зміст є в тому, щоб не лише відвідати цю подію, а й пережити її. А також, щоб наша молодь була послами України, своєї церкви серед людей з усього світу», – додав о. Ростислав Пендюк.

Учасники попередніх зустрічей у Кельні та Сіднеї принесли на виставку старі черевики, наплічники, спальник, керімат, значки, інформаційні листівки, хустини з символікою, а також фотографії. На виставці можна переглянути відеоматеріали про Іспанію та СДМ, ознайомитись з промоційними сувенірами, з якими учасники української делегації поїдуть до Мадриду, як от жовто-сині капелюхи з іспанським колоритом.

 

Ірина Штикало принесла на виставку вервицю, яку придбала у Кельні на Світових Днях Молоді у Кельні 2005 року, розповіла: «Для мене це була незабутня подія. Я познайомилась з багатьма цікавими людьми. Пригадую, монахи-францискани організували зустріч молоді у кафе з холодним чаєм. Це було свято ділення радістю. Коли ми йшли на Літургію з Папою, було спекотно і важко йти, проте одні одних підтримували і всі хотіли потрапити на цю подію».

 

Мирослава Лучка

Джерело: sdm.dyvensvit.org