//

На Форумі видавців у Львові УКУ представить понад 60 видань

На Форумі видавців у Львові Український католицький університет представить понад 60 видань. З них – світовий бестселер про Івана Павла ІІ «Свідок надії» – Джорджа Вайгеля, історична монографія Ігоря Скочиляса  про Галицьку митрополію.

 

Стенд УКУ на Форумі буде розташований на першому поверсі  Палацу мистецтв під номером 133, а також на проспекті Свободи.

 

Два видання видавництва УКУ візьмуть участь у конкурсі «Книга Форуму» – це підручник з латинської мови Уляни Головач та Галини Шепель і книжка о. Юрія Аввакумова «Витоки унійного богослов’я. Проблема церковної єдності в обрядових дискусіях між Римом і Константинополем в XI–XIII ст.».

 

Також на Форумі видавців у Львові УКУ представить переклад книги «Ефект Медичі. Інноваційні відкриття на перетині ідей, концепцій та культур» з серії Harvard Business Publishing. Цей світовий бестселер з питань інновацій був спеціально вибраний та перекладений Львівською бізнес-школою  УКУ для українського читача. У цій книзі, перекладеній на 17 мов світу, Франс Йохансон веде читача по шляху створення інновацій на перетині ідей та світоглядів.

 

Серед новинок, які видавництво УКУ підготувало спеціально для Форму видавців, – підручник з латинської мови,  книга «Фундація Галицької митрополії» та Хрестоматія з історії України литовсько-польської доби.

 

Упорядником видання «Фундація Галицької митрополії» став завідувач кафедри всесвітньої історії УКУ Вадим Ададуров. У книзі на основі уперше оприлюднених документів з архівів Австрії уточнюються причини етапи, хронологічні віхи відкриття унійної митрополії в Галичині, події, яка органічно вписується у європейський контекст початку ХІХст.

 

Зовсім нова книга, яка вийде напередодні Форуму – Хрестоматія з історії України литовсько-польської доби, яку упорядкував  Т. Гошко, – охоплює період від середини XIV до початку XVII ст. Матеріал поділено на окремі тематичні розділи: держава і політична влада, шляхта, міста, торгівля, селяни, козаки, жінки, Церква, культура. Це дало можливість мовою документів проілюструвати різні аспекти життя тогочасного суспільства.

 

15 вересня о 14:00 у конференц-залі Палацу мистецтв відбудеться презентація книжки Джорджа Вайгеля «Свідок надії – життєпис Папи Івана-Павла II». Окрім того, цю книгу та «Ефект Медичі» Франса Йохансона читачі зможуть замовити у книжковому меню Холдингу Емоцій «!ФЕСТ».

 

Джерело: Прес-служба УКУ