//

Мусульмани Єгипту погрожують зруйнувати храм коптів

Незважаючи на отриманий від держави дозвіл на відбудову храму, єгипетські копти отримали погрози від мусульман, які обіцяють зруйнувати його.


Єпископ Макаріус Булес розповів, що заворушення почалось ще 26 серпня, коли стартували реставраційні роботи коптського храму Св. Юрія в селі Мерінаб. За словами єпископа, церква отримала всі необхідні дозволи від влади на проведення цих робіт. Вже через кілька днів група мусульман заблокувала в’їзд до села, вимагаючи припинення робіт. 2 вересня відбулась зустріч за участю представників місцевої церковної влади, лідерів місцевих мусульман та представників сил безпеки.


Під час зустрічі християни погодились розмістити зовнішні хрести так, щоб вони «не порушували загальну гармонію». Однак мусульмани вимагали, щоб забрати всі куполи з храму. Порозуміння досягти так і не вдалося, і мусульмани заявили, що зруйнують храм повністю, якщо до обіду 16 вересня куполи не заберуть.


На даний час біля храму перебувають сили безпеки, однак побоюються, що їх буде недостатньо для того, щоб стримати натовп мусульман.


За матеріалами indcatholicnews.com