//

Монастир Кармеліток у Львові не віддали державі

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні 2 листопада, не проголосував про передачу у державну власність приміщень колишнього монастиря Кармеліток босих XVIII-ХІХ ст. на вул. Винниченка, 30, що є пам’яткою архітектури.

 

Проект рішення передбачав передати приміщення площею 567,7 кв м у державну власність з правом відання на будівлю цеху за адресою:  Винниченка «Б-1». Також передбачалось передати приміщення ДП «Науково-дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем».

 

Члени виконкому без обговорення винесли це питання на голосування і не підтримали його.

 

Водночас у проекті рішення містяться зауваження начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко про те, що будівля колишнього монастиря є пам’яткою архітектури, охоронний номер 245, натомість будівля цеху під номером «Б-1» є прибудовою до пам’ятки і розташована в її охоронній зоні.

 

Управління вважає, що ДП «Науково-дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем» має виготовити паспорт пам’ятки і провести інвентаризацію будівель на даній території.


Джерело: ZAXID.NET