//

Молодь Воплоченого Слова вирушила до Мадриду

Вчора, 5 серпня 2011 року по обіді було дуже шумно на подвірї храму Різдва Христового в м. Івано-Франківську. Тут зібралося багато молодих людей. З усмішкою на устах запаковували свої рюкзаки і валізки до великого жовтого автобусу. Вони вирушили на Всесвітній День Молоді до Мадриду і їх було 50 чоловік. Молодь Воплоченого Слова – це молоді люди з парафії Різдва Христового та свв. Кирила і Методія (Крихівці-Долина), з парафій, якими опікуються Отці Воплоченого Слова.

 

Подорож, яку розпочали вчора триватиме понад 20 днів і відбуватиметься у рамках святкування Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді, у якому візьме участь також і Його Святість Папа Бенедикт XVI. Проща для молоді триватиме до 25 серпня і пройде за маршрутом: Івано-Франківськ –Поінг (Мюнхен) -Манреса –Барселона –Севілья –Мадрид –Лє Люк (Франція) –Відень –Івано-Франківськ.

 

Я пригадую 2000 Ювілейний рік, коли ми з отцями і братами мали гарну нагоду брати участь у Ювілейному Дні Молоді на Тор Вергаті в Римі. Також, коли у 2005 році ми брали участь разом з семінаристами у Дні Молоді в Кельні (Німеччина). Тоді, пригадую, новообраний Папа Бенедикт XVI, приплив на кораблі до молоді. І сьогодні я тішився за нашу молодь, яка мала можливість їхати до Іспанії, пригадуючи ті моменти, коли сам мав нагоду брати у них участь.

 

Очолює групу о. Софрон Зелінський, ВС у супроводі 3 сестер (спів-організатор с. Марія Християнка)  та 2 братів. А всіх разом 50 чоловік.

 

Близько 15 години о. Софрон розпочав св. Літургію за щасливу дорогу, а два священики сповідали. Всі мали можливість приступити до св. Тайн, а відтак, отримавши благословення, зробили спільну знимку та попрощавшись з близькими, вирушили в дорогу по Європі…

 

Нехай супроводжує їх святий Архангел Рафаїл та бл. Папа Йоан Павло ІІ.

 

P.S. XXVI Всесвітній День молоді проходитиме в Мадриді з 16 по 21 серпня. Гаслом мадридської зустрічі будуть слова “Закорінені й побудовані на Христі, сильні у вірі”. В Іспанії вже проходив Всесвітній День Молоді в 1989 році в Сантяґо де Компостела, де знаходиться відомий санктуарій св. Якова Апостола. Тоді взяли участь близько пів мільйона учасників.

 

Повідомив о. Йосафат Бойко, ВС