//

Молодь покликана створювати новий Ренесанс у соціальних медіа

Секретар Папської Ради соціальної комунікації закликає молодих католиків «бути геніями і творцями нового Ренесансу», використовуючи соціальні медіа.


Монс. Пол Тай порівняв процвітання соціальних медіа до стародавніх архітектурних чудес, створених під час першого Ренесансу. «Чудові церкви Риму були побудовані в період першого Ренесансу, використовуючи нові технології, мистецтво і техніку того часу. Молодь зараз може робити те ж саме, використовуючи прекрасні нові технології, що є до їх послуг, в т.ч. і нові медіа» - розповів він в інтерв’ю для CNA.


Папська Рада, в якій працює монс. Тай, була заснована у 1948 році папою Пієм ХІІ в основному для того, щоб проводити моніторинг і критику кіноіндустрії. Від того часу її праця розширилась у зв’язку із розростанням сучасних форм комунікації. На даний час Рада працює над капітальною ревізією присутності Ватикану в інтернеті, об’єднуючи всі основні церковні інформаційні ресурси на один вебсайт («L’Osservatore Romano», Ватиканське Радіо та агенцію «Fides»).


Монс. Тай також висловив своє бажання, щоб молоді католики реалізовували потенціал цього цифрового віку.


«Важливим моментом є те, що для молоді ці «нові медіа» насправді не є новими. Для них – це щоденне життя. Тому я хочу, щоб вони відчули як все було раніше, і наскільки захоплюючим насправді є цей цифровий вік. Він має величезний потенціал» - зазначив він.


Священик зазначив, що соціальні медіа можна використовувати для того, щоб приводити людей до Христа. «Цікаво, як молодь використовує нові технології для пошуку нових друзів. Це не просто культурне явище. Воно дійсно є в нашій природі – створеній на образ і подобу Божу – шукати дружби. Я сподіваюсь, що молодь зможе відкритись на Бога тими ж засобами».


Монс. Тай також вказав на сайти типу “Sacred Space”, який, за його словами, надає онлайн «тишу і самотність» для всіх, хто шукає Бога. (Sacred Space – молитовний сайт, який провадать ірландські єзуїти – прим. пер.)


Щодо проекту зведення всіх ватиканських медіа ресурсів на один вебсайт, то він мав би бути закінчений вже до Великодньої Неділі цього року.


За матеріалами CNA