//

Молодь Чилі, Лівану і Бірми готується до ВДМ

Залишився місяць до Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді. Приготування до них тривають по цілому світі.  З Чилі планує приїхати понад 4 тисячі молодих осіб. Глава єпископату цієї країни Архиєпископ Рікардо Еззаті заохотив їх пережити цей час як особисту зустріч з Ісусом. Архиєпископ зацитував звернення Бенедикта XVI до молоді Чилі, щоб вони «не піддавалися труднощам і були радісними свідками віри в Бога і людей, ділячись нею з іншими».

 


До столиці Іспанії збирається також понад тисячу молодих ліванців. Як сказав в інтерв’ю для агентства SIR один з паломників, 27-річний Рібел Еліас, для нього і його колег «Всесвітній День Молоді – це нагода до молитви, до пізнання нової країни, інших культур, нових знайомств, а перш за все – голошення любові Бога різними мовами». Агентство SIR інформує також, що до Мадриду збирається також 300 осіб з далекої Австралії.

 


Неприємна ситуація склалась в Бірмі. Місцеві єпископи відмовили в дозволі на поїздку представникам 4 з 16 своїх єпархій, оскільки існує висока ймовірність використати поїздку як нагоду втечі з країни. Така Ситуація мала місце під час попереднього дня молоді в Сіднеї, коли частина делегації з Бірми залишились в Австралії, просячи про політичний притулок.

 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie