//

Молитва за мир в м.Хіросіма. 67 років після бомбардування

У 67 річницю атомного бомбардування в Хіросімі відбулася св. Меса за мир, яку очолив Архиєпископ П'єр Луїджі Челата, колишній секретар Папської ради з міжрелігійного діалогу, а тепер, віце-камерленго Святої Римської Церкви. Під час проповіді єрарх зазначив, що японський народ через свою мужність змінив темну подію минулого людства в точку відліку надії на краще майбутнє для світу. "Довіра і надія, необхідні для кожної людини і суспільства, як повітря, щоб дихати", - сказав ватиканський єрарх.

 

Архиєпископ зазначив, що вважає особливою благодаттю бути в ці дні в Хіросімі і молитися, щоб "цей жахливий злочин" більше ніколи не повторився. Він вважає, що сучасна людина повинна подолати підозри і страхи, щоб вийти на зустріч своєму ближньому, "який хоч і відрізняється від нас, є членом єдиної людської сім'ї із загальною долею". "Таким чином, ми покликані приймати і поважати один одного: через святість життя, вибір совісті, особливо в релігійних питаннях, і гідність кожної людини. Ми покликані об'єднати нашу духовну і матеріальну енергії для роботи з довірою і надією над побудовою більш справедливого і відкритого суспільства, яке зможе жити в мирі та злагоді », - переконаний Архиєпископ Челата.

 

Він нагадав, що в серці кожної людини і народу криється спокуса егоїзму, пригнічення інших, панування, накопичення благ, часто шляхом обману, насильства, війни. "Віруючі та люди доброї волі повинні реагувати на це служачи миру  і підтримуючи духовні цінності своїх традицій", - заявив ватиканський єрарх, додавши, що тільки через Христа можна осягнути справжній мир.

 


За матеріалами radiovaticana.org