//

Молитва кенійських християн закінчилась вибухом

Ісламських екстремістів з організації Аль-Шабааб підозрюють у тому, що вони кинули гранату в групу християн, які зібралися на вулиці під час молитви.


В результаті нападу, який стався 31 березня в місцевості Мтвапа, біля Момбаси, загинула жінка і 8-річний хлопчик, а щонайменше 30 осіб отримали поранення.

 

За словами кенійського міністра внутрішньої безпеки Джорджа Сайтоті, у цьому підозрюють ісламських екстремістів з організації Аль-Шабааб, члени якої прибули до Кенії з Сомалі, хоча група ще не взяла на себе відповідальність за напад.


Уряд попередив про можливі атаки організації Аль-Шабааб під час святкування Великодня в Кенії. Християни, що живуть у прибережних районах, вражені нападом, повідомляє організація Open Doors.

 

«Хтось кинув гранату з автомобіля Nissan, який проїжджав повз церкву, до трибуни, де проповідував пастор Даніель Mвендва зі спільноти Miracle in the Village. Поблизу нього стояв хор. Після вибуху запало мовчання. Плачу не було чути. Відразу прийшла поліція, військові і швидка допомога», – розповів присутній там пастор.

 

Під час розслідування заарештували трьох осіб, але незрозуміло, як вони причетні до Аль-Шабааб.

 

«Як релігійна громада, ми майже впевнені, що ця подія є виявом релігійної боротьби проти християн», – вважає ще один пастор, який захотів, щоб його коментар залишався  анонімним.


Неподалік від місця, де зібралися християни, впродовж тижня відбувалися зустрічі мусульманської громади, які не перервалися навіть після нападу на християн.

 

Минулого року було багато антихристиянських нападів, а також викрадення людей в цьому районі. Це спонукало кенійське військо здійснити наступ на осередок Аль-Шабаабу. Війська атакували в напрямку Кісмайо, головного місця, де зосередилась організація Аль-Шабааб, недалеко від Момбаси.

 

За оцінками фахівців, Аль-Шабааб може налічувати від 3000 до 7000 бійців. Організація намагається нав'язати жорстку версію шаріату (ісламського закону) в Сомалі.


За матеріалами: info.wiara.pl