//

Міжнародна християнська організація опублікувала доповідь про становище християн в Пакистані

"Пакистан: релігійна свобода в тіні екстремізму" - так називається нова доповідь, опублікована міжнародною християнською організацією "Всесвітня християнська солідарність" (Christian Solidarity Worldwide/CSW.


У першому кварталі 2011 р. християнське співтовариство Пакистану було приголомшене цілим рядом гучних вбивств на релігійному грунті. 4 січня був убитий губернатор Пенджабу Сальман Тасір, що боровся за внесення змін до т.зв. закону "про богохульство". Два місяці опісля в Ісламабаді був застрелений федеральний міністр у справах меншин Шахбаз Бхатті.


Організація, що спостерігає за умовами життя християн в різних країнах світу і за дотриманням прав людини і релігійної свободи відносно них, відзначає, що все це є «трагічною ілюстрацією зростаючих в країні беззаконня, безкарності і релігійної нетерпимості». Описуючи ситуацію християн в Пакистані, правозахисники вимагають термінового втручання уряду, щоб зупинити помилкові звинувачення в "богохульстві", ненависть, безкарне насильство відносно релігійних меншин в країні. З іншого боку, документ пропонує пакистанській владі вкладати більше засобів і докладати більше зусиль для покращення міжрелігійних стосунків і проведення глобальної реформи освіти в країні.


Один з активістів CSW Ендрю Джонстон відзначив, що екстремістські течії відіграють в Пакистані велику роль: альтернативні світогляди не допускаються, інакомислення жорстоко карається.

 

Джерело: Седмица.Ru