//

Міжнародна католицька виставка у Бразилії

"Твоя жива Церква"! - це гасло, яке супроводжуватиме міжнароду католицьку виставку ExpoCatólica у Бразилії. Чотириденний захід (7-10 липня) проходить в Сан-Паулу. Це найбільший католицький захід на латиноамериканському континенті. Новиною в цьогорічній виставці будуть програми культурного характеру. Вперше такий захід  відбувся у 2003 році.

 


Цього року у виставці візьмуть участь  200 виставкових павільйонів. Це релігійні, літургійні матеріали, видавці, представники різних технологічних гілок у служінні Церкви, а також представники різних професійних компаній, що не обов’язково пов’язані   з Церквою.

 


Щороку виставку відвідує понад 35 тисяч осіб. Серед них не тільки духовенство, монахи і релігійні лідери. Найчисленнішу групу становлять власники магазинів релігійних товарів, а також вірні, котрі прагнуть придбати книги, компакт-диски на релігійну тематику, або взяти участь у виступах відомих співаків. Виставки організовуються виробниками та видавцями компакт-дисків. Запис здійснюється також безпосередньо під час заходу.

 


Культурні заходи відкриті для всіх вірян в обмін на складення учасниками кілограма продуктів харчування на благодійні потреби Церкви.

 


Новинкою під час цьогорічної виставки буде відслуження Літургій і транслювання їх католицькими телекомпаніями.Черговою новинкою буде виставка, організована музеєм сакрального мистецтва з Сан-Паулу. Можна буде побачити колекцію історичних фігур та літургічого вбрання з усіх куточків країни.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie