//

Митрополит Івано-Франківський зустрівся з учасниками VII Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин із Самбора до Зарваниці

Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир (Війтишин) зустрівся з учасниками VII Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин із Самбора до Зарваниці. «Прикро, що в країні, яка тече молоком і медом, є багато людей, котрі не можуть вдома прогодувати свою сім’ю. Дякую вам за відданість і все, що ви робите для спасіння наших душ», - звернувся до паломників Владика після Літургії в івано-франківському катедральному соборі Святого Воскресіння.

 

Духовний координатор VII Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин із Самбора до Зарваниці, виконавчий секретар ПМВ о. Василь Поточняк своєю чергою закликав паломників до активної молитви.

 

“Велике значення має читати молитви, а не просто слухати. Ісусова молитва робить чудо. Найперше – чудо умиротворення. Якщо ми хочемо, щоб наша молитва була чиста й світла, ми повинні зачинити двері свого минулого й майбутнього. Бога треба шукати не поза собою, а у своїй душі. Ви - храм Божий, і Дух Божий у вас перебуває. Будьмо свідомі, що Ісус нас буде чути на молитві, буде чути наші проблеми, потреби, нашу вдячність. Як каже Біблія, кожен, хто призове Слово Господнє, спасеться”, - зазначив виконавчий секретар ПМВ.

 

Учасники VII Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин уже подолали понад 200 км. В Івано-Франківську прочан прийняли на нічліг і пригостили вечерею в Молодіжному християнському центрі УГКЦ  ім. Івана Боско. Крім того, багато місцевих мешканців узяли прочан на нічліг до власних домівок.

 

Десятиденна проща від Самбора до Зарваниці загальною протяжністю 250 км триватиме до 12 серпня. У ній беруть участь 315 паломників із 15-ти країн світу. Наймолодшій прочанці – 8 років, найстаршій – 79. Організовує прощу Пасторально-місійний відділ УГКЦ.

 

Інфоцентр ПМВ
Джерело: www.ugcc.org.ua