//

Місія у великому місті

Разом протистояти секуляризації – таку мету запропоновано на зустрічі у Ватикані єпископів 12 великих міст нашого континенту, Місії Великих Міст (Mission Metropoli), сформулював на сторінках ватиканського журналу глава Папської Ради у справах нової євангелізації, архиєпископ Ріно Фізікелла.


Італійський прелат наголосив на оригінальності ідеї спільних і одночасних ініціатив в сфері загальної душпастирської опіки під час Великого посту у 2012 році. Ідея приведе до євангелізації всієї християнської спільноти. Центральним місцем буде собор, а одна з ініціатив - безперервне читання Євангелія, щоб Слово Боже поставити у центрі усього. Передбаченою також є катехизи єпископів, присвячені вірі, скеровані до молоді, сім'ї та катехуменів.

 

Важливою подією буде проведення таїнства Примирення, щоби привернути увагу до сповіді, її величезних антропологічних цінностей. Доповненням цього досвіду віри має бути жест християнського милосердя, щоб підкреслити, що віра, яка визнається і є предметом молитви мусить бути засвідчена. Крім того, на знак духовного і культурного життя передбачено читання важливих текстів - наприклад, "Сповідь" святого Августина.

 

Архиєпископ Фізікелла на сторінках "L'Osservatore Romano"відзначає, що відправною точкою цих ініціатив буде собор, з огляду на його велике символічне значення, а потім  пошириться по парафіях, щоб обійняти своєю діяльністю цілу єпархію. "Місія Великого Міста (Mission Metropoli) прагне вийти до людей, котрі живуть вірою, але часто без розуміння специфіки і способу життя, також до тих, хто, хоча далекий від віри в Ісуса Христа, приходить, щоб зустрітися з Ним і Його Церквою ", - заявив глава Папської Ради у справах нової євангелізації.

 

Завдяки цій ініціативі єпархії прямуватимуть спільно, їхній міцний попередній досвід буде підтримувати і дозволить дивитися в майбутнє з надією і прагненням до єдності, щоб знову відкрити для себе спільну відповідальність і сприяння творчому та вірогідному  внеску християн у суспільне життя Європи.


За матеріалами wiara.pl