//

Місіонера вбили за те, що він євангелізував

Пов'язана з Аль-Каїдою група Прихильники Шаріату взяла на себе відповідальність за недільне вбивство американця, вчителя англійської мови, у місті Таїз на півдні Ємену, повідомляє wiara.pl.

 

Як пояснив губернатор провінції Таїз Хамуд аль-Суфі, американця було застрелено у його машині перед школою іноземних мов.

 

"Моджахеди вбили сьогодні вранці одного з американських місіонерів у відповідь на здійснювану Заходом кампанію з євангелізації мусульман", – зазначено у заяві Прихильників Шаріату.

 

Група Прихильники Шаріату дужа активна у південному та південно-західному Ємені, де вони контролюють низку міст у нестабільних провінціях. Бойовикам Аль-Каїди вдалося розширити сферу контролю на півдні Ємену упродовж кількох місяців політичної кризи і заворушень у країні, в якій після 33 років правління у відставку був змушений піти президент Алі Абдалла Салах.

 

Минулого року директор ЦРУ Девід Петреус назвав Аль-Каїду "найнебезпечнішим регіональним угрупуванням глобального джихаду" на Аравійському півострові.