//

Місійне Послання Папи: Євангеліє для кожного

Євангеліє має звіщатися всім народам і кожній людині – нагадує Бенедикт XVI в опублікованому сьогодні Посланні на Всесвітній День Місії. Папа відзначає, що головною метою діяльності Церкви є приведення всіх людей до віри в Христа. „Євангелізація є найціннішим служінням, яке Церква може запропонувати людству і кожній особі”, – читаємо в посланні.

 

У році беатифікації Івана Павла II Бенедикт XVI посилається на навчання свого попередника. Він наводить його заклик до відродження участі у місії, з яким він звернувся з нагоди Великого Ювілею. Папа-поляк, як нагадує Бенедикт XVI, підкреслював тоді, що Церква потребує сьогодні такого ж місійного запалу, який був притаманний першим християнам. Він також наводить підсумок місії Церкви, який зробив його попередник в енцикліці «Redemptoris missio». Слуга Божий в ній підтвердив, що місія Церкви весь час знаходиться на початковій фазі, якщо її розглядати зі світової перспективи. Він також висловив переконання, що євангелізація, якщо Церква насправді візьме в ній активну участь, приведе до її віднови, бо віра міцнішає тоді, коли її передають. Зі свого боку, Бенедикт XVI додає, що центром відродження місії має бути літургія. Вона збирає людей зі світу, щоб потім їх знову вислати до світу. Саме в ній ми досвідчуємо те, чим маємо ділитися з іншими: спасенної сили Божого Слова і Пасхальної Таємниці Христа – читаємо в Посланні. Папа римський відзначає також, що невід’ємним елементом євангелізації мусить бути солідарність. Тому він закликає, щоб з нагоди Всесвітнього Дня Місії висловити конкретну підтримку Церквам в місійних країнах.

 

Нагадаємо, що Всесвітній День Місії, який також називають місійною неділею, відзначається в передостанню неділю жовтня. Цього року це буде 23 жовтня.

 

Джерело Radio Watykanskie